Nutralife

Artikels

Al te vaak geloven mensen dat zolang ze in een goede fysieke conditie verkeren, ze alles mogen eten wat hun eetlust hen ingeeft. Niets is minder waar. Zelfs op het moment dat welvaartsziekten nog ver weg lijken, moeten we omzichtig met onze gezondheid omspringen. Velen nuttigen al vanaf jonge leeftijd te weinig vezels en antioxidanten. Kun je je dan voorstellen hoezeer een chronisch tekort aan werkzame stoffen het lichaam sluipenderwijs minder goed laat functioneren? Op welke manier de verschillende pathologische verschijnselen door een tekort aan gezonde voedingstoffen, dan wel door een overmaat aan foute voedingstoffen verband met elkaar houden, wordt in de artikels beschreven.

1 februari 2019

Iedereen heeft zo zijn eigen manier van frituren. Dunne, flinterdunne of dikke frietjes, in welke vorm ook, Lees meer…

26 april 2018

De voeding voor kinderen verdient onze aandacht. Het grootste gevaar voor het kind van vandaag is de Lees meer…

Quinoa of aardappel? Is quinoa superfood?
31 oktober 2017

Wat voor de Inca’s basisvoedsel was lang voordat wij van de aardappel hoorden, is nu in trek Lees meer…

23 oktober 2017

Voor iets zo eenvoudig als een maaltijd samenstellen bestaat er veel onzekerheid over. Er worden manieren bedacht Lees meer…

8 juni 2017

Gegeven: het vet in onze cellen komt van de suikers én voedingsvetten vandaan. Niet alle vetrijke voedingsmiddelen Lees meer…

7 juni 2017

Een evenwichtige energie opname gebeurt vanuit de aanvoer van koolhydraten, eiwitten en vetten. Met die brandstoffen is Lees meer…

6 juni 2017

Wellicht nog belangrijker dan calcium zijn de vitaminen D en K voor de botmassa Dat melk drinken Lees meer…

5 juni 2017

Hoe gevaarlijk is vlees voor darmkanker? Sinds kort staat vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen. Het Lees meer…