Nutralife

Artikels

Al te vaak geloven mensen dat zolang ze in een goede fysieke conditie verkeren, ze alles mogen eten wat hun eetlust hen ingeeft. Niets is minder waar. Zelfs op het moment dat welvaartsziekten nog ver weg lijken, moeten we omzichtig met onze gezondheid omspringen. Velen nuttigen al vanaf jonge leeftijd te weinig vezels en antioxidanten. Kun je je dan voorstellen hoezeer een chronisch tekort aan werkzame stoffen het lichaam sluipenderwijs minder goed laat functioneren? Op welke manier de verschillende pathologische verschijnselen door een tekort aan gezonde voedingstoffen, dan wel door een overmaat aan foute voedingstoffen verband met elkaar houden, wordt in de artikels beschreven.

6 juni 2017

Wellicht nog belangrijker dan calcium zijn de vitaminen D en K voor de botmassa Dat melk drinken Lees meer…

5 juni 2017

Hoe gevaarlijk is vlees voor darmkanker? Sinds kort staat vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen. Het Lees meer…

4 juni 2017

Melk, superfood of alleen maar convenience? In het hiernavolgende artikel heb ik het niet over de melk Lees meer…

3 juni 2017

Wat beïvloedt onze eetlust, en wat is het verschil met honger? Dat onze stofwisseling er tijdens een Lees meer…

2 juni 2017

Vooraf: In dit artikel wil ik het niet hebben over melkerijboter of zoete boter. De boter waarover Lees meer…

1 juni 2017

Van suiker tot obesitas; van obesitas tot beschavingsziekten Om dit artikel beter te begrijpen zou je eerst Lees meer…