Nutralife

Korstschelpen met aspergevulling

- Asperges -
gerechten met asperges
Bereidingstijd

60 min.

Calorieën

247 kCal. / schelp

Ingrediënten
  • 150 gram asperges
  • 20 + 50 gram ongezouten hoeveboter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1,25 dl halfvolle melk
  • 2 eetlepels geraspte + 75 gram parmezaanse kaas
  • 1 koffielepel fijngehakte peterselie
  • 2 hardgekookte eieren
  • 120 gram ham
Bereiding
  1. Schil de asperges met de dunschiller van vlak onder de kop naar de onderkant; snijd een stukje van 3 à 4 cm van de onderkanten; doe de schillen en afsnijdsels in een pan, bedek ze met koud water en breng aan de kook; laat de inhoud 10 minuten zachtjes trekken; giet het vocht door een zeef en vang het op in een schone pan;
  2. Snijd de asperges in stukken van ca. 3-4 cm;
  3. Breng het aspergevocht aan de kook en laat de asperges in dit vocht ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn;
  4. Smelt de boter in een pan, strooi de bloem erin, voeg de hete melk toe en roer tot er een dikke saus ontstaat;
  5. Roer de Parmezaanse kaas, de peterselie, de eieren, de asperges en de ham erdoor en breng alles op smaak;
  6. Schep een lepel vulling in de korstschelpen, strooi de Parmezaanse kaas erover en bak af in de oven
  7. Serveer warm.
Tip

In een korstschelp gaat ongeveer 100 gram vulling, hiervan is 5.5 gram vet waarvan de helft verzadigd is. Heb je het graag wat minder romig, vervang dan de helft van de melk door aspergevocht.