Nutralife

Voorgerechtje met asperges

- Asperges -

Dit heerlijk frisse hapje gebaseerd op zalm en op asperges is zo snel klaar dat je het echt een keer moet proberen.

Bereidingstijd

30 min.

Calorieën

450 kCal. / per persoon

Ingrediënten
per persoon:
  • 1 zacht gerookte snede zalm van betrouwbare herkomst;
  • 1 ei
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 grote augurk (of een 3-tal kleine)
  • 4-tal asperges
  • dressing: azijn en olie
Bereiding
  1. Was en schil de asperges (zoals in asperges op Vlaamse wijze);
  2. Snijd de asperges in stukken van een 3-tal cm;
  3. Kook ze in het aspergevocht beetgaar;
  4. Kook het ei in 8 minuten hard; scheid de dooier van het wit want we gebruiken alleen het eiwit; hak het gestolde eiwit fijn (stukjes van ong. 3 mm);
  5. Pel de tomaat, verwijder het binnenste, en hak het tomatenvlees even fijn als het eiwit;
  6. Hak ook de augurk fijn;
  7. Maak een dressing: meng 1 eetlepel azijn met 4 eetlepels sla-olie;
  8. Voeg het eiwit, tomaat, augurk toe en meng onder elkaar;
  9. Dresseer dit mengsel op een bord;
  10. Leg er een sneetje zalm half over.