Nutralife

Lentesalade

- De groententuin in april -

Geen salade smaakt beter dan die met sla uit eigen tuin. In een lentesalade kun je alle soorten sla uit de tuin kwijt: krulsla, kropsla, losse slablaadjes, raketsla, waterkers. Als je in deze tijd van het jaar erwten oogst, moeten ze erbij. In het warmste seizoen van het jaar smaakt een salade extra fris. Juist dan, bij warm weer, kunnen we het vele vocht in sla goed gebruiken, én kalium die naast natrium de vochtbalans binnen en buiten onze cellen in evenwicht houdt. Sla heeft bio-actieve stoffen, genoeg om ons voor ziekte te behoeden. Dat is wat carotenoïden en quercitine doen.

Bereidingstijd

5 min.

Calorieën

260 kCal.

Ingrediënten
  • kleine sjalot
  • kropsla; reken 50 gram per persoon
  • Bieslook en peterselie: een handvol
  • rijpe tomaat vol smaak
  • Dressing: mayonaise, olijfolie van eerste persing, graanmosterd, citroen
Bereiding
  1. Was de peterselie, bieslook en slablaadjes, verwijder de nerven.
  2. Snipper de sjalot fijn.
  3. Versnipper de bieslook en hak de peterselie fijn.
  4. Snijd de tomaten in partjes.
  5. Meng alles onder elkaar.
  6. Maak de dressing: meng een eetlepel mayonaise met een eetlepel olijfolie; voeg een halve koffielepel graanmosterd toe, en besproei met citroen; meng goed.
  7. Overgiet de salade met de dressing vlak voor het serveren.
  8. Eet er vlees of kip (warm of koud) bij, en zuurdesem brood of gebakken aardappelen.