Nutralife

Moussaka

- De tuin in augustus -

moussaka: er is werk aan het bereiden van een moussaka; maar het resultaat is de moeite van het zelf bereiden meer dan waard.

Bereidingstijd

60 min.

Baktijd

40 min.

Calorieën

740 kCal.

Ingrediënten
  • Sjalot
  • Lamsgehakt: reken op 150 gram per persoon
  • Tomatenconcentraat
  • Vleestomaten
  • Aubergine
  • Courgette
  • Aardappelen
  • Hoeveboter en olijfolie
  • Knoflook
  • Aromatische kruiden: peterselie
  • Geraspte kaas: manchego, comte of parmezaanse bijvoorbeeld
Bereiding
  1. Versnijd de courgette en de aubergine in sneetjes en frituur ze langs beide kanten in olijfolie.
  2. Kook de aardappelen beetgaar, maar niet doorgaar; snijd ze in schijven van 3 mm dikte.
  3. Giet wat olijfolie op de bodem van een ovenschaal en vorm laagjes: begin met een laag aubergine, daarop komt een laag courgette, daarna schijven gepelde vleestomaat.
  4. Bak het gehakt in een aangestoofde fijngesneden sjalot doorgaar; roer er tot slot de tomatenconcentraat onder.
  5. Hierop dresseer ik het gehaktmengsel en daarop komen de aardappelschijfjes.
  6. Bestrooi het oppervlak met geraspte kaas.
  7. Wikkel de ovenschaal in aluminiumfolie en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.