Nutralife

Tomatensaus, mosselen en spaghetti

- De tuin in augustus -

De enkele keer dat ik mosselen eet, bereid ik ze op mediterraanse wijze - in olie met knoflook en veel peterselie erbij.

Calorieën

470 kCal.

Ingrediënten
  • Een tweetal sjalotten
  • 600 gram vleestomaat
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • 1 kg mosselen
  • Aromatische kruiden: een handvol peterselie
  • Spaghetti
Bereiding
  1. Maak eerst de tomatensaus door de fijn versneden sjalot in olijfolie aan te stoven, samen met de peterselie.
  2. Voeg de knoflook toe en laat kort meesudderen.
  3. Pel ondertussen de vleestomaten en voeg ze bij de andere ingrediënten.
  4. Mix de saus fijn zodra de groenten gaargekookt zijn, mix ze fijn.
  5. Was intussen de mosselen, voeg ze in hete olijfolie waarin een knoflookteentje suddert.
  6. Voeg peterselie toe en eventueel een geut witte wijn.
  7. Kook de mosselen beetgaar (dat wil zeggen, tot ze openkomen).
  8. Kook intussen de spaghetti al dente; laat uitlekken.
  9. Serveer: meng de spaghetti onder de tomatensaus.
  10. Leg schilfers Parmezaanse kaas op de saus en dresseer daarop de mosselen.