Nutralife

Tomatensaus

- De tuin in augustus -

Tomatensaus: met dit recept kan je alle kanten op.

Calorieën

60 kCal. / 250ml

Ingrediënten
  • Sjalot
  • Selderstengel
  • Vleestomaten
  • Wortel
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Aromatische kruiden: peterselie en oregano, basilicum en tijm
Bereiding
  1. Maak eerst een sofrito door fijn versneden sjalot, wortel en selder in olijfolie aan te stoven, samen met de peterselie.
  2. Voeg de knoflook toe en laat kort meesudderen.
  3. Pel ondertussen de vleestomaten en voeg ze bij de sofrito.
  4. Voeg tijm, basilicum en oregano toe en laat traag garen met deksel op de pan.
  5. Dit soort saus past bij vlees, of het nu rundsvlees is, of lamsvlees, en bij vis – kabeljauw, zeebaars.
  6. Je kan de saus met prinsessenbonen afwerken, met gehaktballetjes aanvullen, of met gebakken worstjes in ronde schijven versneden.
Tip

Roer vlak voor het opdienen een eetlepel ricotta door de saus.