Nutralife

Kabeljauw bij een zomers gerecht

- De tuin in juli -

Dit gerecht is een variant op prinsessenbonen met ei.

Calorieën

580 kCal.

Ingrediënten
  • Sjalot
  • Nieuwe aardappelen
  • Prinsessenbonen
  • Vleestomaat
  • Olijfolie van eerste persing, balsamico
  • Kabeljauwhaasje
  • Hoeveboter
Bereiding
  1. Stoom de aardappelen en prinsessenbonen beetgaar.
  2. Snipper de sjalot fijn.
  3. Snijd de gegaarde boontjes in stukken van ca. 1 cm.
  4. Versnijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm.
  5. Pel de tomaat en versnijd ze in blokjes (zonder pitten en sap).
  6. Doe sjalot, boontjes, aardappelen en tomaat in een mengschaal, laat afkoelen.
  7. Overgiet, vlak voor het serveren, met olijfolie van goede kwaliteit vermengd met balsamico azijn.
  8. Wentel de kabeljauw in bloem en melk, en bak hem in een 4-tal minuten in boter gaar.
  9. Maak een torentje van de afgekoelde groenten; dresseer daarop de kabeljauw.