Nutralife

Princessenbonen met ei

- De tuin in juli -

Op warme zomerse middagen smaakt een koud of lauw-warm gerecht mij nog het best. Ik eet minder, maar volwaardig. Het recept dat ik heb bewerkt, is gebaseerd op een gerecht dat ik altijd in de winter eet - een stoofpot van ui, aangelengd met melk, vermengd met prinsessenbonen en aardappelen waarop ik een zachtgekookt ei dresseer. Verkwikkend in de winter, te warm voor in de zomer. Dit is mijn verfrissende variant.

Calorieën

270 kCal.

Ingrediënten
  • Sjalot
  • Nieuwe aardappelen
  • Prinsessenbonen
  • Ei
  • Olijfolie van eerste persing
Bereiding
  1. Stoom de aardappelen en prinsessenbonen beetgaar.
  2. Snipper de sjalot fijn.
  3. Snijd de gegaarde boontjes in 3 stukken.
  4. Versnijd de aardappelen in blokjes van ca. 2 cm.
  5. Doe sjalot, boontjes en aardappelen in een mengschaal, laat afkoelen.
  6. Overgiet, vlak voor het serveren, met olijfolie van goede kwaliteit.
  7. Dresseer er een gepocheerd ei op.