Nutralife

Quiche

- Gezonde zomerhapjes -

Dit is alweer een vegetarisch gerecht boordevol smaak, en met een massa nutriënten: een hoge eiwitbenutting, zetmeel en vezels, hoge doses kalium en calcium, magnesium en ijzer, vitamine C en A, en meer. Het verzadigd vet ligt iets hoger dan de aanbreng onverzadigd vet, maar ik zeg er meteen bij dat dit niet erg is, vanwege de broccoli en de sla die precies het omgekeerde effect hebben op de cholesterol.
Dit is een klassieker: een combinatie van kaas en eitjes, tomaat en broccoli.

Bereidingstijd

30 min.

Baktijd

45 min.

Ingrediënten
  • kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 2 dl room
  • 1 broccoli
  • 1 tomaat
  • 1 mozzarella
  • 1 natuur geitenkaas
Bereiding
  • was en verdeel de broccoli in roosjes
  • stoom de broccoli gaar

Ik heb voor dit recept het deeg kant-en-klaar gekocht. Je hebt de keus: vele kleine quiches of één grote quiche.

  • breng het deeg in de vorm(en)
  • snijd de kaas, zowel mozzarella als geitenkaas, in plakken
  • verdeel de plakken kaas in de vorm: bijvoorbeeld: mozzarella in het midden, geitenkaas aan de zijkant
  • leg schijven (gepelde) tomaat op de mozzarella en tussenin de geitenkaas
  • leg hierop de broccoli (je kunt de ganse broccoli opgebruiken)
  • klop de room los met de eieren, kruid met peper en zout
  • giet het mengsel over de broccoli
  • bak in de oven bij 180°C
Tip

Een even groot genot is om mozzarella volledig door geitenkaas te vervangen: de smaak is pittig en puur.
En met een salade erbij blijft het allemaal licht verteerbaar.