Nutralife

Preisoep

- Mijn soepen -

's winters wordt er preisoep gegeten. Mijn bouillon bij prei is altijd een voedzame kippenbouillon.

Bereidingstijd

20 min.

Calorieën

42 kCal. / 300ml

Ingrediënten
  • Een sjalot of ui
  • 4 preien (met preigroen)
  • 1 liter bouillon van kip
  • Een middelgrote aardappel
  • Hoeveboter
  • Aromatische kruiden: peterselie en tijm; specerijen: peper en grof zeezout
Bereiding
  1. Eerst laat je de versneden groenten kort in hoeveboter zweten, samen met de peterselie; zo komen de aroma’s beter tot leven. Voeg ook het preigroen toe.
  2. Voeg de bouillon toe.
  3. Kook een twintigtal minuten op zacht vuur.
  4. Soep fijnmixen tot een fluwelige soep; op smaak brengen met peper van de molen en zout.
Tip

Voeg vlak voor het serveren waterkers of postelein toe om gelaagde smaken te creëren.