Nutralife

Tomatensoep

- Mijn soepen -

Een doorgestoken tomatensoep is een klassieker in elke keuken. Dit is mijn variant.

Bereidingstijd

20 min.

Calorieën

25 kCal. / 300ml

Ingrediënten
  • Sjalot of ui (bv. 2 sjalot)
  • Vleestomaat, een drietal, afhankelijk van het gewicht, goed rijp.
  • Bouillon: 1 liter groentenbouillon
  • Middelgrote aardappel, of ongeveer 60 gram kikkererwten (beide zijn goed om de soep in te dikken)
  • Limabonen, of haricots de Tarbes,  20-tal bonen
  • Hoeveboter 10 gram
  • Aromatische kruiden: een handvol peterselie en 2 takjes tijm; peper en 1,5 koffielepel grof zeezout
Bereiding
  1. Vooraf: laat de bonen eerst 12 uur in water wellen; breng ze daarna in koud water aan de kook; kook ze 10 minuten; afgieten; opnieuw in koud water aan de kook brengen, en ditmaal gedurende 50 minuten koken.
  2. Dan de soep: eerst laat je de sjalot/ui en aardappel (of kikkererwten) in hoeveboter kort zweten, samen met de peterselie.
  3. Voeg de in grote stukken versneden tomaten en tijm erbij.
  4. Laat kort meesudderen, dan komen de aroma’s beter tot leven.
  5. Voeg de bouillon toe.
  6. Kook een twintigtal minuten op zacht vuur.
  7. Soep fijnmixen; op smaak brengen met peper van de molen en zout.
  8. Voeg de bonen toe.