Nutralife

Uiensoep

- Mijn soepen -

In de lichtste dagen van het jaar, tegen eind juni, oogst je sjalot en ui. Waarom dan niet meteen uiensoep maken? De soep met sjalot is verfijnder dan die met ui.
Uiensoep behoort tot het soort vezelrijke soepen, dankzij inuline. De inuline zit van nature in ui, het prebioticum dat de darmen goed kunnen gebruiken. Uit één liter van deze soep, haal je zoveel als 102 mg calcium, en 10 gram vezels - dat is een derde van onze dagelijkse vezelbehoefte.

Bereidingstijd

15 min.

Calorieën

55 kCal. / 1l

Ingrediënten
  • Uien of sjalot
  • Groentebouillon
  • Hoeveboter
  • Aromatische kruiden: een handvol peterselie, tijm
  • Specerijen: peper van de molen, grof zeezout
Bereiding
  1. verhouding: ik verwerk 12 sjalot, of 4 uien per liter bouillon.
  2. Pel de sjalot/uien en versnijdt ze in grove stukken.
  3. Laat ze kort zweten in gesmolten boter samen met de peterselie.
  4. Voeg bouillon en tijm toe.
  5. Laat ca. 15 minuten koken op zacht vuur.
  6. Mix de soep fijn tot een fluwelige soep.
  7. Kruid met peper en zout.