Nutralife

Witloofsoep

- Mijn soepen -

Voor de beste smaak ga je op zoek naar grondwitloof; hoe meer witloof des te beter is de smaak van deze soep.

Bereidingstijd

20 min.

Calorieën

32 kCal. / 300ml

Ingrediënten
  • Een sjalot of ui
  • 6 stronken witloof
  • 1 liter bouillon van groenten
  • Een middelgrote aardappel
  • Hoeveboter
  • Aromatische kruiden: peterselie en tijm; specerijen: peper en grof zeezout
Bereiding
  1. Verwijder de buitenste blaren van het witloof, was en snij het witloof in ringen; versnipper de ui grof, schil en snij de aardappel in grote stukken en laat de groenten kort in hoeveboter zweten, samen met de peterselie en de tijm; dit doe je voor de ontwikkeling van de aroma’s.
  2. Voeg de bouillon toe.
  3. Kook een twintigtal minuten op zacht vuur.
  4. Soep fijnmixen; op smaak brengen met peper van de molen en zeezout.