Nutralife

Geitenkaas salade

- Salades -

Molsla is een van die vergeten groenten. Een geluk nu de rucola vanuit Italië is komen overwaaien, dat we die gezonde sla opnieuw leren kennen. Molsla of raketsla is een snelgroeiende sla, die al even snel bitter wordt. Vandaar dat je alleen de malse blaadjes voor in een salade gebruikt. Molsla onderscheidt zich voor haar hoge vitamine C-gehalte, voor magnesium, voor provitamine A.

Calorieën

520 kCal. / portie

Ingrediënten
  • Geitenkaas
  • Optie: gezouten spek
  • Molsla (rucola)
  • Pijnboompitten
  • Appel
  • Boter, koffielepel honing, Balsamico azijn, en citroen
Bereiding
  1. Schik de gewassen en drooggezwierde rucola (molsla) op een bord; besprenkel de salade licht met citroen.
  2. Bestrooi met pijnboompitten en dresseer daarop gepelde ontpitte partjes tomaat.
  3. Bak een centimeter dikke snede ongeschilde appel kort in boter; bak in hetzelfde vet de met flinterdunne gezouten spek omringde geitenkaas; je kunt de geitenkaas ook zonder spek kopen; leg die op de appelsnede; terwijl de appel in de boter gaart, smelt de geitenkaas
  4. Dresseer de appel met geitenkaas op de sla.
  5. Meng honing en Balsamico met het braadvet.
  6. Besprenkel de salade met de honingdressing.
  7. Serveer met een dikke snede spelt/tarwebrood.