Nutralife

Salata Caprese

- Salades -

Gooi nooit een traditioneel recept overboord. Zeker geen salata caprese, en zeker niet als je ze kunt maken met een vleestomaat uit eigen tuin. Ze is sappig, zuur en zoet. Bij deze salade past buffelmozzarella die een verfijndere smaak aan de salade geeft dan de mozzarella afkomstig van koemelk.

Bereidingstijd

15 min.

Calorieën

550 kCal.

Ingrediënten
  • Mozzarella
  • Een vleestomaat
  • Basilicum
  • Olijfolie van eerste persing
  • Peper van de molen
Bereiding
  1. Versnijd de tomaat in schijfjes van ongeveer 0.5cm.
  2. Doe hetzelfde met de mozzarella.
  3. Schik de schijven tomaat/mozzarella op een bord: wissel om beurt tomaat af met mozzarella.
  4. Kruid met peper van de molen.
  5. Bedruip met olijfolie van eerste persing.
  6. Bestrooi met gescheurde basilicum blaadjes.
Tip

Er bestaat een Toscaanse olijfolie met een smaaktoets van peper. De kruidige olie past uitermate goed bij dit soort zomerse salade.