Nutralife

Lasagne

- Vegetarisch koken -
Baktijd

40 min.

Calorieën

333 kCal.

Ingrediënten
  • Sjalot
  • Selderstengel
  • Vleestomaten
  • Wortel
  • Aubergine
  • Courgette
  • Witte champignons
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Aromatische kruiden: peterselie, oregano en tijm;
  • Witte wijn
  • 100 gram ricottakaas
  • 1 dl room
  • 1 ei
Bereiding
  1. Meng ricottakaas, een weinig room en een ei: van dit mengsel gebruik je ca. 50 gram.
  2. Stel de lasagne samen: eerst breng je een laagje tomatensaus aan in de ovenschaal.
  3. Leg hierop een lasagnevel waarop je het ricotta/room/ei mengsel uitsmeert.
  4. Dresseer hierop de saus.
  5. Maak nog twee zo’n lagen: een lasagnevel waarop het ricotta/room/ei mengsel komt, en daarop komt de saus.
  6. Rasp tot slot een laag parmezaanse kaas op het sausoppervlak.
  7. Strooi tijm en oregano gul over de kaas.
  8. Bak de afgedekte lasagne in een voorverwarmde oven bij 180° gedurende 40 minuten.
  9. Optie: serveer met baguette.