Nutralife

Pesto

- Vegetarisch koken -

Mijn pesto die een grote hoeveelheid basilicum, pijnboompitten en olijfolie bevat behoeft geen parmezaanse kaas.

Calorieën

250 kCal.

Ingrediënten
  • basilicum
  • pijnboompitten
  • knoflook
  • ongeraffineerde olijfolie van eerste persing
  • wilde zalm
Bereiding
  1. Pluk een mand vol basilicum.
  2. Doe de basilcium in de mixer blender.
  3. Voeg een handvol pijnboompitten toe, knoflook en een geut olijfolie (ca. 25ml).
  4. Laat de mixer blender draaien tot de massa fijngemalen is.
  5. Kook de pasta – penne, tagliatelli of spaghetti – beetgaar.
  6. Versnijd de rauwe zalm in sneetjes (zoals voor sushi).
  7. Giet de deegwaren af en roer er van het vuur de pesto onder samen met de zalm.
  8. Door de hitte van de pasta gaart de zalm en verandert hij van kleur.