Nutralife

Portobello, geitenkaas, pittige salade

- Wintergerechten -

Een groente is altijd nitraatrijk of nitraatarm. Champignons worden bij de nitraatarme groenten opgedeeld.
Champignons onderscheiden zich voor hun kopergehalte, koper dat we zoal nodig hebben voor de opbouw van onze botten. Rauw bevatten champignons een giftige, kankerverwekkende stof, agaritine genoemd. Maar verhit doet het geen kwaad. Om die reden worden champignons gegaard gegeten.

Dit lacto-vegetarisch gerechtje met pure smaken brengt variatie in het maandmenu. Met een doorsnede van zo'n 10 cm is de portobello perfect voor een vulling. Ik heb voor geitenkaas gekozen. De dagverse portobello gevuld met geitenkaas smaakt verrassend verfrissend als je er een kruidige salade bij serveert.

Calorieën

360 kCal.

Ingrediënten
  • 1 sjalot
  • 1 portobello
  • Voor de salade: rucola en veldsla, sjalot en tomaat, peterselie en walnoten
  • Vetstof: hoeveboter
  • Een vingerdikke snede geitenkaas
  • Dressing: 1/2 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel olijfolie van 1e persing, 1 theelepel graanmosterd, besprenkel met een weinig citroensap
  • Een vijftal walnoten
  • Aromatische kruiden: peterselie en bieslook
Bereiding
  1. Vooraf: Pers met de hand citroen uit op de portobello. Stoom de portobello. Stoomtijd: 5 minuten. Laat uitlekken.
  2. Bereid de salade: was en scheur de rucola en veldsla, pel en verdeel de tomaat in partjes, pel en snij de sjalot fijn, kraak enkele noten, snij de peterselie fijn, leg alles in het midden van een bord en overgiet met de dressing.
  3. Vul intussen de portobello met de geitenkaas, en smoor een 20-tal minuten in hoeveboter.
  4. Dresseer de portobello op de salade, bestrooi de geitenkaas met fijn gehakte bieslook