Nutralife

Cake

- Zoetigheden -

De smaak van de ruwe rietsuiker geeft de cake een heerlijk volle smaak.

Baktijd

60 min.

Calorieën

215 kCal. / sneetje

Ingrediënten
  • 4 eieren van de scharrelkip
  • 210 gram suiker: 100 gram witte kristalsuiker, 110 gram ruwe rietsuiker
  • 210 gram zelfrijzende bloem
  • 160 gram hoeveboter
  • 20 gram fondant chocola: 99% fondant (zonder suiker)
  • Alternatief: appels, walnoten, amandelschilfers
Bereiding
  1. Scheid het wit van het eigeel.
  2. Klop het wit stijf met de mixer.
  3. Doe in een mengkom: eigeel, suiker, in stukken gebroken boter
  4. Mix de massa fijn.
  5. Meng de bloem en het stijf geklopte eiwit onder de massa.
  6. Kort mengen volstaat.
  7. Cake met chocola: smelt de chocola in een pan met dikke bodem.
  8. Maak twee lagen: giet een laag (iets meer dan de helft van het deeg) in met boter ingestreken bakvormen.
  9. Meng de chocola onder de rest van het deeg.
  10. Giet het chocola/cake mengsel op de onderste laag.
  11. Afwerking met appelstukjes: schil de appel en verdeel in stukjes van ca. 0.5 cm dia.
  12. Meng onder het deeg.
  13. Giet het appel/cake mengsel in met boter ingestreken bakvormen.
  14. Afwerking met noten: halveer de walnoten.
  15. Gebruik mini cakevormpjes, bestrijk ze met boter, en bestrooi ze daarna met bloem.
  16. Doe eerst een halve walnoot in elk vormpje, voeg daarna het deeg toe.
  17. Meng amandelschilfers onder een deel van het deeg en doe ze in de andere vormpjes.
  18. Bak in een voorverwarmde oven: de grote vormen gedurende ongeveer 35-40 minuten, eerst bij 180°C, na een kwartier bij 160°C. De kleine vormpjes gedurende 5-10 minuten afhankelijk van de grootte.
  19. Serveer met koffie, thee of warme chocomelk.