Nutralife

Jam

- Ontbijt - Zoetigheden -

In mei kun je de eerste rabarber oogsten. Dan moet je er gewoon jam mee maken.

Calorieën

50 kCal.

Ingrediënten
  • 600 gram aardbeien
  • 400 gram rabarber
  • Een zakje pectine voor suikerarme jam
  • 200 gram witte kristalsuiker
  • 300 gram ruwe rietsuiker
Bereiding
  1. Snijd de gespoelde rabarber, ongepeld, in stukken van ca. 2 cm.
  2. Doe de rabarber en de aardbeien in een kookpot.
  3. Voeg een zakje pectine toe en breng aan de kook.
  4. Voeg geleidelijk de suiker toe.
  5. Laat een tiental minuten inkoken (tegelijk worden de stukken fruit zacht, en verkleinen ze).
  6. Wacht tot de massa donkerrood kleurt en giet af in met kokend water omgespoelde bewaarpotten die je met een schone handdoek hebt gedroogd.
  7. Laat in de koelkast afkoelen.
  8. Eenmaal afgekoeld, sluit de potten met deksel af.