Al te vaak geloven mensen dat zolang ze in een goede fysieke conditie verkeren, ze alles mogen eten wat hun eetlust hen ingeeft. Niets is minder waar. Zelfs op het moment dat welvaartsziekten nog ver weg lijken, moeten we omzichtig met onze gezondheid omspringen. Velen nuttigen al vanaf jonge leeftijd te weinig vezels en antioxidanten. Kun je je dan voorstellen hoezeer een chronisch tekort aan werkzame stoffen het lichaam sluipenderwijs minder goed laat functioneren? Op welke manier de verschillende pathologische verschijnselen door een tekort aan gezonde voedingstoffen, dan wel door een overmaat aan foute voedingstoffen verband met elkaar houden, wordt in de artikels beschreven.
Iedereen heeft zo zijn eigen manier van frituren. Dunne, flinterdunne of dikke frietjes, in welke vorm ook, Lees meer…
De voeding voor kinderen verdient onze aandacht. Het grootste gevaar voor het kind van vandaag is de Lees meer…
Wat voor de Inca’s basisvoedsel was lang voordat wij van de aardappel hoorden, is nu in trek Lees meer…
Voor iets zo eenvoudig als een maaltijd samenstellen bestaat er veel onzekerheid over. Er worden manieren bedacht Lees meer…
Vanaf oktober liggen de noten en de kastanjes klaar op de grond om op te rapen. Een Lees meer…
Niet alle vetrijke voedingsmiddelen liggen zwaar op de maag, maar bij sommige gaat de overgang van de Lees meer…
Voor haar energievoorziening is ons lichaam afhankelijk van de macronutriënten: van koolhydraten, eiwitten en vetten. Glucose is Lees meer…
Wellicht nog belangrijker dan calcium zijn de vitaminen D en K voor de botmassa Dat melk drinken Lees meer…