Al te vaak geloven mensen dat zolang ze in een goede fysieke conditie verkeren, ze alles mogen eten wat hun eetlust hen ingeeft. Niets is minder waar. Zelfs op het moment dat welvaartsziekten nog ver weg lijken, moeten we omzichtig met onze gezondheid omspringen. Velen nuttigen al vanaf jonge leeftijd te weinig vezels en antioxidanten. Kun je je dan voorstellen hoezeer een chronisch tekort aan werkzame stoffen het lichaam sluipenderwijs minder goed laat functioneren? Op welke manier de verschillende pathologische verschijnselen door een tekort aan gezonde voedingstoffen, dan wel door een overmaat aan foute voedingstoffen verband met elkaar houden, wordt in de artikels beschreven.
Hoe gevaarlijk is vlees voor darmkanker? Sinds kort staat vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen. Het Lees meer…
Melk, superfood of alleen maar convenience? In het hiernavolgende artikel heb ik het niet over de melk Lees meer…
Wat beïvloedt onze eetlust, en wat is het verschil met honger? Dat onze stofwisseling er een heel Lees meer…
Vooraf: In dit artikel wil ik het niet hebben over melkerijboter of zoete boter. De boter waarover Lees meer…
Van suiker tot obesitas; van obesitas tot beschavingsziekten Om dit artikel beter te begrijpen zou je eerst Lees meer…