Voorgerechtje met asperges
- Asperges -
Dit heerlijk frisse hapje gebaseerd op zalm en op asperges is zo snel klaar dat je het echt een keer moet proberen.
Calorieën
450 kCal. / per persoon
Ingrediënten
per persoon:
- 1 zacht gerookte snede zalm van betrouwbare herkomst;
- 1 ei
- 1 rijpe tomaat
- 1 grote augurk (of een 3-tal kleine)
- 4-tal asperges
- dressing: azijn en olie
Bereiding
- Was en schil de asperges (zoals in asperges op Vlaamse wijze);
- Snijd de asperges in stukken van een 3-tal cm;
- Kook ze in het aspergevocht beetgaar;
- Kook het ei in 8 minuten hard; scheid de dooier van het wit want we gebruiken alleen het eiwit; hak het gestolde eiwit fijn (stukjes van ong. 3 mm);
- Pel de tomaat, verwijder het binnenste, en hak het tomatenvlees even fijn als het eiwit;
- Hak ook de augurk fijn;
- Maak een dressing: meng 1 eetlepel azijn met 4 eetlepels sla-olie;
- Voeg het eiwit, tomaat, augurk toe en meng onder elkaar;
- Dresseer dit mengsel op een bord;
- Leg er een sneetje zalm half over.