Moussaka
- De tuin in augustus -
moussaka: er is werk aan het bereiden van een moussaka; maar het resultaat is de moeite van het zelf bereiden meer dan waard.
Ingrediënten
- Sjalot
- Lamsgehakt: reken op 150 gram per persoon
- Tomatenconcentraat
- Vleestomaten
- Aubergine
- Courgette
- Aardappelen
- Hoeveboter en olijfolie
- Knoflook
- Aromatische kruiden: peterselie
- Geraspte kaas: manchego, comte of parmezaanse bijvoorbeeld
Bereiding
- Versnijd de courgette en de aubergine in sneetjes en frituur ze langs beide kanten in olijfolie.
- Kook de aardappelen beetgaar, maar niet doorgaar; snijd ze in schijven van 3 mm dikte.
- Giet wat olijfolie op de bodem van een ovenschaal en vorm laagjes: begin met een laag aubergine, daarop komt een laag courgette, daarna schijven gepelde vleestomaat.
- Bak het gehakt in een aangestoofde fijngesneden sjalot doorgaar; roer er tot slot de tomatenconcentraat onder.
- Hierop dresseer ik het gehaktmengsel en daarop komen de aardappelschijfjes.
- Bestrooi het oppervlak met geraspte kaas.
- Wikkel de ovenschaal in aluminiumfolie en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.