Eerst de voorbereiding: de paprika onder een hete gril leggen tot hij blazen vormt; het onverteerbare vel verwijderen.
De groenten – sjalot, knoflook, wortel, puntpaprika, courgette, aubergine, zoete paprika en selder in grove stukken snijden en in olijfolie aanstoven, samen met de peterselie; dit duurt een hele poos.
Voeg de knoflook en champignons toe en laat kort meesudderen.
Blus met een geut witte wijn; laat de wijn verdampen.
Pel ondertussen de vleestomaten en voeg ze bij de stoverij van groenten.
Voeg de rest van de aromatische kruiden toe en laat garen met deksel op de pan.
Dit soort saus past uitstekend bij rundsvlees en bij lamsvlees.
Serveer met sla en tomaat uit de tuin (lees de bereiding “De eerste sla”).
Serveer met gekookte aardappelen die je kort in het vleesvet wentelt alvorens te serveren.
Bestelling
Contacteer mij om de map te bestellen met alle receptjes en artikels die op deze website verschijnen.