Tomatensaus, mosselen en spaghetti
- De tuin in augustus -
De enkele keer dat ik mosselen eet, bereid ik ze op mediterraanse wijze - in olie met knoflook en veel peterselie erbij.
Ingrediënten
- Een tweetal sjalotten
- 600 gram vleestomaat
- Olijfolie
- Knoflook
- Parmezaanse kaas
- 1 kg mosselen
- Aromatische kruiden: een handvol peterselie
- Spaghetti
Bereiding
- Maak eerst de tomatensaus door de fijn versneden sjalot in olijfolie aan te stoven, samen met de peterselie.
- Voeg de knoflook toe en laat kort meesudderen.
- Pel ondertussen de vleestomaten en voeg ze bij de andere ingrediënten.
- Mix de saus fijn zodra de groenten gaargekookt zijn, mix ze fijn.
- Was intussen de mosselen, voeg ze in hete olijfolie waarin een knoflookteentje suddert.
- Voeg peterselie toe en eventueel een geut witte wijn.
- Kook de mosselen beetgaar (dat wil zeggen, tot ze openkomen).
- Kook intussen de spaghetti al dente; laat uitlekken.
- Serveer: meng de spaghetti onder de tomatensaus.
- Leg schilfers Parmezaanse kaas op de saus en dresseer daarop de mosselen.