Tomatensaus
- De tuin in augustus -
Tomatensaus: met dit recept kan je alle kanten op.
Calorieën
60 kCal. / 250ml
Ingrediënten
- Sjalot
- Selderstengel
- Vleestomaten
- Wortel
- Olijfolie
- Knoflook
- Aromatische kruiden: peterselie en oregano, basilicum en tijm
Bereiding
- Maak eerst een sofrito door fijn versneden sjalot, wortel en selder in olijfolie aan te stoven, samen met de peterselie.
- Voeg de knoflook toe en laat kort meesudderen.
- Pel ondertussen de vleestomaten en voeg ze bij de sofrito.
- Voeg tijm, basilicum en oregano toe en laat traag garen met deksel op de pan.
- Dit soort saus past bij vlees, of het nu rundsvlees is, of lamsvlees, en bij vis – kabeljauw, zeebaars.
- Je kan de saus met prinsessenbonen afwerken, met gehaktballetjes aanvullen, of met gebakken worstjes in ronde schijven versneden.
Tip
Roer vlak voor het opdienen een eetlepel ricotta door de saus.