Kabeljauw bij een zomers gerecht
- De tuin in juli -
Dit gerecht is een variant op prinsessenbonen met ei.
Ingrediënten
- Sjalot
- Nieuwe aardappelen
- Prinsessenbonen
- Vleestomaat
- Olijfolie van eerste persing, balsamico
- Kabeljauwhaasje
- Hoeveboter
Bereiding
- Stoom de aardappelen en prinsessenbonen beetgaar.
- Snipper de sjalot fijn.
- Snijd de gegaarde boontjes in stukken van ca. 1 cm.
- Versnijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm.
- Pel de tomaat en versnijd ze in blokjes (zonder pitten en sap).
- Doe sjalot, boontjes, aardappelen en tomaat in een mengschaal, laat afkoelen.
- Overgiet, vlak voor het serveren, met olijfolie van goede kwaliteit vermengd met balsamico azijn.
- Wentel de kabeljauw in bloem en melk, en bak hem in een 4-tal minuten in boter gaar.
- Maak een torentje van de afgekoelde groenten; dresseer daarop de kabeljauw.