Pompoensoep is een andere doorgestoken soep die in de winter heerlijk smaakt. Bij dit soort soepen hoef je geen aardappelen te voegen; de groenten bevatten genoeg vezels die de soep vanzelf indikken, ook zonder aardappel.
Alhoewel de schil taai is, schil je de pompoen, zo hoort het. Verwijder de pitten, versnijd het vruchtvlees in stukken. Laat de pompoenpitten drogen en voeder ze aan de vogels; zeker in de winter kunnen ze de voedingstoffen en het vet ervan goed gebruiken.
40 min.
25 kCal. / 300ml
Wil je graag meer weten over de voedingstoffen in pompoen, lees dan https://www.nutralife.be/artikels/oktobermaand-pompoenmaand/
Bij de pompoensoep voeg ik prei, selderstengel, ui en tomaat als bijgroenten; het laat de pompoensmaak des te beter uitkomen. Soms giet ik vlak voor het serveren een scheut dikke room in de soep; dat verhoogt wel de toevoer van calorieën, maar de soep wordt er nog fluweliger door.
In een soepbord, vlak voor het opdienen, rasp ik wat van de curcumawortel die ik nog in de koelkast heb liggen. De smaak wordt er des te frisser en pittiger van.