Preisoep
- Mijn soepen -
's winters wordt er preisoep gegeten. Mijn bouillon bij prei is altijd een voedzame kippenbouillon.
Calorieën
42 kCal. / 300ml
Ingrediënten
- Een sjalot of ui
- 4 preien (met preigroen)
- 1 liter bouillon van kip
- Een middelgrote aardappel
- Hoeveboter
- Aromatische kruiden: peterselie en tijm; specerijen: peper en grof zeezout
Bereiding
- Eerst laat je de versneden groenten kort in hoeveboter zweten, samen met de peterselie; zo komen de aroma’s beter tot leven. Voeg ook het preigroen toe.
- Voeg de bouillon toe.
- Kook een twintigtal minuten op zacht vuur.
- Soep fijnmixen tot een fluwelige soep; op smaak brengen met peper van de molen en zout.
Tip
Voeg vlak voor het serveren waterkers of postelein toe om gelaagde smaken te creëren.