Tomatensoep
- Mijn soepen -
Een doorgestoken tomatensoep is een klassieker in elke keuken. Dit is mijn variant.
Calorieën
25 kCal. / 300ml
Ingrediënten
- Sjalot of ui (bv. 2 sjalot)
- Vleestomaat, een drietal, afhankelijk van het gewicht, goed rijp.
- Bouillon: 1 liter groentenbouillon
- Middelgrote aardappel, of ongeveer 60 gram kikkererwten (beide zijn goed om de soep in te dikken)
- Limabonen, of haricots de Tarbes, 20-tal bonen
- Hoeveboter 10 gram
- Aromatische kruiden: een handvol peterselie en 2 takjes tijm; peper en 1,5 koffielepel grof zeezout
Bereiding
- Vooraf: laat de bonen eerst 12 uur in water wellen; breng ze daarna in koud water aan de kook; kook ze 10 minuten; afgieten; opnieuw in koud water aan de kook brengen, en ditmaal gedurende 50 minuten koken.
- Dan de soep: eerst laat je de sjalot/ui en aardappel (of kikkererwten) in hoeveboter kort zweten, samen met de peterselie.
- Voeg de in grote stukken versneden tomaten en tijm erbij.
- Laat kort meesudderen, dan komen de aroma’s beter tot leven.
- Voeg de bouillon toe.
- Kook een twintigtal minuten op zacht vuur.
- Soep fijnmixen; op smaak brengen met peper van de molen en zout.
- Voeg de bonen toe.