Witloofsoep
- Mijn soepen -
Voor de beste smaak ga je op zoek naar grondwitloof; hoe meer witloof des te beter is de smaak van deze soep.
Calorieën
32 kCal. / 300ml
Ingrediënten
- Een sjalot of ui
- 6 stronken witloof
- 1 liter bouillon van groenten
- Een middelgrote aardappel
- Hoeveboter
- Aromatische kruiden: peterselie en tijm; specerijen: peper en grof zeezout
Bereiding
- Verwijder de buitenste blaren van het witloof, was en snij het witloof in ringen; versnipper de ui grof, schil en snij de aardappel in grote stukken en laat de groenten kort in hoeveboter zweten, samen met de peterselie en de tijm; dit doe je voor de ontwikkeling van de aroma’s.
- Voeg de bouillon toe.
- Kook een twintigtal minuten op zacht vuur.
- Soep fijnmixen; op smaak brengen met peper van de molen en zeezout.