Zomerminestrone
- Mijn soepen -
Een zomerminestrone is een niet-doorgestoken tomatensoep; dit soort soep, waarin je duizend-en-een groenten kan verwerken, is een maaltijdsoep waaruit je een verscheiden hoeveelheid micronutriënten - vitaminen, mineralen, vezels, vocht - en macronutriënten - zetmeel, vezels, vet en eiwit put, als kalium en magnesium, en foliumzuur.
Calorieën
25 kCal. / 300ml
Ingrediënten
- Sjalot of ui
- Selderstengel
- Vleestomaat
- Bouillon: groenten of rundsbouillon
- Wortel
- Andere groenten die je kan toevoegen: broccoliroosjes, bloemkoolroosjes, doperwten, meiraapjes, ...
- Limabonen, of haricots de Tarbes
- Tomatencoulis
- Hoeveboter
- Aromatische kruiden: peterselie en tijm; specerijen: peper en grof zeezout
Bereiding
- Vooraf: laat de bonen eerst 12 uur in water wellen; ’s anderendaags afspoelen en in koud water aan de kook brengen; 10 minuten koken; afgieten; en opnieuw in koud water aan de kook brengen, ditmaal 50 minuten laten koken.
- Dan de soep: eerst versnijd je alle groenten in blokjes of schijfjes, laat kort in hoeveboter zweten, samen met de peterselie.
- Voeg tijm erbij.
- Laat kort meesudderen, dan komen de aroma’s beter tot leven.
- Voeg de bouillon toe, en de bonen; samen met de tomatencoulis.
- Kook een twintigtal minuten op zacht vuur tot de groenten beetgaar zijn.
- Op smaak brengen met peper van de molen en zout.