Lasagne
- Vegetarisch koken -
Ingrediënten
- Sjalot
- Selderstengel
- Vleestomaten
- Wortel
- Aubergine
- Courgette
- Witte champignons
- Olijfolie
- Knoflook
- Aromatische kruiden: peterselie, oregano en tijm;
- Witte wijn
- 100 gram ricottakaas
- 1 dl room
- 1 ei
Bereiding
- Meng ricottakaas, een weinig room en een ei: van dit mengsel gebruik je ca. 50 gram.
- Stel de lasagne samen: eerst breng je een laagje tomatensaus aan in de ovenschaal.
- Leg hierop een lasagnevel waarop je het ricotta/room/ei mengsel uitsmeert.
- Dresseer hierop de saus.
- Maak nog twee zo’n lagen: een lasagnevel waarop het ricotta/room/ei mengsel komt, en daarop komt de saus.
- Rasp tot slot een laag parmezaanse kaas op het sausoppervlak.
- Strooi tijm en oregano gul over de kaas.
- Bak de afgedekte lasagne in een voorverwarmde oven bij 180° gedurende 40 minuten.
- Optie: serveer met baguette.