Cake
- Zoetigheden -
De smaak van de ruwe rietsuiker geeft de cake een heerlijk volle smaak.
Calorieën
215 kCal. / sneetje
Ingrediënten
- 4 eieren van de scharrelkip
- 210 gram suiker: 100 gram witte kristalsuiker, 110 gram ruwe rietsuiker
- 210 gram zelfrijzende bloem
- 160 gram hoeveboter
- 20 gram fondant chocola: 99% fondant (zonder suiker)
- Alternatief: appels, walnoten, amandelschilfers
Bereiding
- Scheid het wit van het eigeel.
- Klop het wit stijf met de mixer.
- Doe in een mengkom: eigeel, suiker, in stukken gebroken boter
- Mix de massa fijn.
- Meng de bloem en het stijf geklopte eiwit onder de massa.
- Kort mengen volstaat.
- Cake met chocola: smelt de chocola in een pan met dikke bodem.
- Maak twee lagen: giet een laag (iets meer dan de helft van het deeg) in met boter ingestreken bakvormen.
- Meng de chocola onder de rest van het deeg.
- Giet het chocola/cake mengsel op de onderste laag.
- Afwerking met appelstukjes: schil de appel en verdeel in stukjes van ca. 0.5 cm dia.
- Meng onder het deeg.
- Giet het appel/cake mengsel in met boter ingestreken bakvormen.
- Afwerking met noten: halveer de walnoten.
- Gebruik mini cakevormpjes, bestrijk ze met boter, en bestrooi ze daarna met bloem.
- Doe eerst een halve walnoot in elk vormpje, voeg daarna het deeg toe.
- Meng amandelschilfers onder een deel van het deeg en doe ze in de andere vormpjes.
- Bak in een voorverwarmde oven: de grote vormen gedurende ongeveer 35-40 minuten, eerst bij 180°C, na een kwartier bij 160°C. De kleine vormpjes gedurende 5-10 minuten afhankelijk van de grootte.
- Serveer met koffie, thee of warme chocomelk.