Jam
- Ontbijt - Zoetigheden -
In mei kun je de eerste rabarber oogsten. Dan moet je er gewoon jam mee maken.
Ingrediënten
- 600 gram aardbeien
- 400 gram rabarber
- Een zakje pectine voor suikerarme jam
- 200 gram witte kristalsuiker
- 300 gram ruwe rietsuiker
Bereiding
- Snijd de gespoelde rabarber, ongepeld, in stukken van ca. 2 cm.
- Doe de rabarber en de aardbeien in een kookpot.
- Voeg een zakje pectine toe en breng aan de kook.
- Voeg geleidelijk de suiker toe.
- Laat een tiental minuten inkoken (tegelijk worden de stukken fruit zacht, en verkleinen ze).
- Wacht tot de massa donkerrood kleurt en giet af in met kokend water omgespoelde bewaarpotten die je met een schone handdoek hebt gedroogd.
- Laat in de koelkast afkoelen.
- Eenmaal afgekoeld, sluit de potten met deksel af.