Vlaai
- Zoetigheden -
Bij deze vlaai extra suiker voegen zou tekort doen aan de pure smaak van de volle melk met kwaliteitskoekjes erin vermengd.
Calorieën
130 kCal. / 100g
Ingrediënten
- 1 liter volle melk
- 4 peperkoeken
- 8 boudoirs
- een 20-tal amandelkoekjes
- 3 grote zachte speculoos
- Een theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels kandijsiroop
- 3 beschuiten
- Een ei van een scharrelkip
- 1/2 eetlepel bloem
Bereiding
- Giet ongeveer tweederde van de melk over de zoete koeken (de beschuit apart houden).
- Doe de bloem bij de beschuiten in een kookpot met dikke bodem.
- Voeg de rest van de melk toe en breng aan de kook.
- Mix met de mixer.
- Voeg de zoete koeken met de melk bij de massa in de kookpot.
- Breng al roerend tot net onder het kookpunt; het doel is om de massa in te dikken.
- Van het vuur, voeg je een ei bij het koekjes/melk-deeg; meng een ei onder het deeg met een houten spatel.
- Giet in de bakvorm.
- Bak in de voorverwarmde oven bij 150°C gedurende ongeveer 40 minuten.
- Kijk erop toe dat de massa smeerbaar blijft.